Žen – koncert u Gnezdu

 • zen-posterzen-poster

Događaji - kategorija: Klupske svirke i Koncerti

Sadržaj
Sadržaj
Fotografije
Kako stići
Komentari
 • Audio-vizualni projekt ŽEN, osnovan je 2010. Njihov debi “I onda je sve počelo” (2013) izdat je za queer feminističku etiketu Unrecords iz Beča (Austrija). Sledeći album “Jantar” (2015), izdat kao koprodukcija austrijskog Unrecords i francuskog Vox Project plasirali su ih među najprodornije i najsvežije bendove šire regije.

  U posljednjih nekoliko godina ŽEN su nastupile na brojnim većim evropskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle. Početkom 2017. godine udružile su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom Sunčani ljudi.

  Novi album ŽEN “Sunčani ljudi” dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom preplitanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post-rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu. Njihova muzička ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, The War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk s bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su “Loveless” (My Bloody Valentine) ili “Souvlak” (Slowdive).

  Domaća podrška: Ljudi u glavi iz Trstenika.

   

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *