Kako vam drago

 • kako-vam-drago-poster-sajtkako-vam-drago-poster-sajt

Događaji - kategorija: Pozorišne predstave

Sadržaj
Sadržaj
Fotografije
Kako stići
Komentari
 • U koprodukciji Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta u Nišu i Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala nastala je predstava „Kako vam drago“, čije je premijerno izvođenje bilo 2. 8. 2019. na „Nišvilu“.

  Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600. god. prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova – Orlanda je oterao zli stariji brat, a Rozalindu stric, koji je prisvojio dvor njenog oca. Ne znajući jedno za drugo, sa svojim pratnjama oboje traže utočište u Ardenskoj šumi, gde se već nalazi proterani Rozalindin otac. Devojka je prerušena u mladića Ganimeda, što dovodi do novih komičnih obrta. Na kraju se sve ipak završava opštim pomirenjem i venčanjem četiri para.

  Kroz priču o sukobu zavađene braće Šekspir promoviše ljudske vrednosti poput bratske ljubavi, tolerancije i zajedništva, gde svaki problem biva prevaziđen, a negativni likovi se preobraze u dobre najveličanstvenijom od svih čarolija – iskrenom ljubavlju.

  Lica

  Nebojša Vranić – ŽAK (Kruševac)
  Dragoslav Savić Safa – KORIN (Niš)
  Sonja Isailović, k.g. – ROZALINDA (Niš)
  Zoran Karajić, k.g. – VOJVODA 2x (Kruševac)
  Miloš Cvetković – ORLANDO (Niš)
  Nikola Rakić – OLIVER (Kruševac)
  Aleksandar Marinković – ŠARIZ (Niš)
  Maja Vukojević – ODRI (Niš)
  Marija Vidaković – FEBA (Kruševac)
  Bojan Veljović – LUDA-KREMEN (Kruševac)
  Marko Pavlovski – ADAM (Niš)
  Ema Stojanović – SELIJA (Kruševac)
  Stefan Mladenović – SILVIJE (Niš)

  Nikita Milivojević jedan je od vodećih srpskih pozorišnih reditelja

  Dobitnik je svih relevantnih pozorišnih priznanja za režiju u svojoj zemlji, (nagrade Bojan Stupica , više Sterijinih nagrada, Bitefove, nagrade kritike poz. časopisa »Scena », godišnjih nagrada: Narodnog pozorišta, Jugoslovenskog Dramskog poz. Grada –teatar Budva, pozorišta Duško Radović, Šabačkog pozorišta ”Ljubiša Jovanović”, SNP/Novi Sad, i mnogih drugih na Festivalima širom Srbije: Kragujevac, Jagodina, Vršac, Šabac, Zemun, Novi Sad, Mladenovac …
  U zajedničkoj anketi pozorišnih kritičara predstava ”Banović Strahinja’’, u režiji Nikite Milivojevića, proglašena je najznačajnijim ostvarenjem 90/tih godina u srpskom teatru.

   

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *