APT Čkalja

 • ckalja-logo-600pxckalja-logo-600px
 • rezac-kokosa-sajt-3x2rezac-kokosa-sajt-3x2
 • bliski-stranci-poster-sajtbliski-stranci-poster-sajt
 • profesionalac-poster-600x400profesionalac-poster-600x400
 • interesne-lazi-poster-sajtinteresne-lazi-poster-sajt
 • crni-gruja-poster-600x400crni-gruja-poster-600x400
 • maratonci-600pxmaratonci-600px

Institucije Kulture - kategorija: Pozorišta

Profil
Profil
Fotografije
Kako stići
Komentari
Događaji
 •  

  APT Čkalja – Amaterska Pozorišna Trupa Čkalja

   

  Repertoar pozorišta:

   

  SUD – ZVONIMIR KOSTIĆ

  Omnibus sastavljen iz delova Kostićevih radio drama.

   

   

   

   

  REZAČ KOKOSA – ANA DABMIAN

  Komedija apsurda, koja u izvedbi ovog ansambla postaje postapokaliptična slika raspadnutog društva na području Balkana.

   

   

   

  BLISKI STRANCI – PAOLO GENOVESE

  Sedmoro prijatelja (tri bračna para i samac) okupljeni u jednoj prostoriji oko stola gde će zajedno provesti veče vode tipične razgovore za one koji se znaju “sto godina”. U jednom trenutku u razgovoru se dotiču zajedničkog poznanika koji je prevario ženu s devojkom koja mu po godinama može biti ćerka. Nakon žustre diskusije Eva, domaćica večeri, predlaže da odigraju jednu igru. Uz početno negodovanje i dvoumljenje nekolicine prisutnih, svi pristaju da učestvuju. Stavljaju svoje mobilne telefone na sto i time pristaju da podele sve poruke, mejlove i pozive koje prime do kraja večeri…

   

  PROFESIONALAC – DUŠAN KOVAČEVIĆ

  Sin komuniste i policajca, do juče univerzitetski profesor, pisac, boem, pripadnik beogradske inteligencije i vatreni protivnik Miloševićevog režima, Teodor Teja Kraj je danas direktor jedne velike izdavačke kuće. Jednog dana u njegovu kancelariju nepozvan ulazi neobičan stranac sa velikim koferom u ruci. Taj čovek je Luka Laban, bivši agent srpske službe bezbednosti. Sučeljavanje ova dva čoveka je puno iznenađenja i neverovatnih obrta.

   

   

  INTERESNE LAŽI – REJ KUNI, DŽON ČEPMEN

  Urnebesna komedija u prepoznatljivom stilu Reja Kunija, koji je svetskoj javnosti poznat kao “kralj farse”.

   

   

   

   

  CRNI GRUJA – ALEKSANDAR LAZIĆ

  Komedija po motivima istoimene TV serije.

   

   

   

   

  MARATONCI PONOVO TRČE – DUŠAN KOVAČEVIĆ

  U vremenu između dva rata u familiji Topalović, koju sačinjava šest generacija muškaraca – najmlađi ima 25 godina a najstariji 120 – dolazi do velikih sukoba. Mladi potomak ne želi da se bavi pogrebničkim zanatom, koji decenijama, s kolena na koleno, drži njegova porodica.

   

   

   

  APT Čkalja – počeci

   

  Grupa mladih ljudi željnih pozornice i glume, nakon Tin fest-a 2016. godine, skupila se i rešila da napravi predstavu. Prvi sastanak su imali u kultnom Grizliju, a svoje prve probe su održavali u dvorištu kruševačke Gimnazije. Premijera predstave ”Maratonci ponovo trče” odigrana je 22. septembra 2016. godine, posle samo mesec dana intenzivnih proba održavanih bez bine, prostora, scenske tehnike, rekvizita, itd.

  Omladinci su se nazvali ”KUD-eee” i pod tim imenom su nastupali sve do 17. marta 2018, kada su premijerno izveli klasik pozorišnog glumišta, predstavu ”Profesionalac” i ujedno se publici predstavili kao Amaterska pozorišna trupa ”Čkalja”. Na pitanje Zašto Čkalja?, njihov odgovor je:

  Zato što je to čovek koji zaslužuje mnogo više od jednog murala na zidu od svojih Kruševljana. Ovo je naš mali doprinos, omaž glumačkoj veličini kakva je bio i poštovanje prema Čkaljinom liku i delu.

  Ova trupa broji oko 40-ak članova i članica, a po Statutu udruženja dele se u tri kategorije i to: stalni, povremeni i počasni članovi. Režiju i adaptaciju prvih predstava potpisuju Milica Jovanović i Ernest Međedović, a od samog začetka su sa njima Ivan Bogićević, Stefan Marković i Viktor Petrović kao deo glumačkog ansambla. Osoba koja je svojim pozitivnim kritikama, sugestijama i stručnošću unapredila rad Čkalje i svih koji su deo te priče jeste Lidija Užarević i ona je jedan od počasnih članova amaterske trupe.

  Planovi i ciljevi ovih entuzijasta jesu da trupa opstane, da se predstave igraju, da i nakon njih Čkalja nastavi da živi. Spremaju nove predstave, igraju se ”stare”, ostaje samo da vas pozovemo da ih podržite i vidite koju priču pričaju kroz teatar.

   

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *