Goran Vukadinović – Sloboda

 • Goran-Vukadinovic-posterGoran-Vukadinovic-poster

Događaji - kategorija: Izložbe

Sadržaj
Sadržaj
Fotografije
Kako stići
Komentari
 • ГОРАН ВУКАДИНОВИЋ
  СЛОБОДА
  Уметничка галерија, Крушевац
  11. фебруар 2021 – 4. март 2021.
  Изложба је отворена од четвртка, 11. фебруара 2021. од 13:00
  Уметничка галерија, Мајке Југовића 12, Крушевац
  У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом неће бити свечаног отварања. Изложба се може посетити у уобичајеном радном времену уз поштовање свих мера опреза, ношења заштитних маски, одржавања безбедне раздаљине и ограниченог броја особа у изложбеном простору.
  Изложбом СЛОБОДА, представљено је последњих десет година уметниковог рада уља на платну и папиру. Истраживачким приступом инспирацију за радове налази кроз едукативни и естетски доживљај средине око себе, приказујући га на апстрактни начин, огољено, безпредрасудно, нецензурисано, а ипак интровертно дозирано и опрезно. Без тежње ка идеалном, јер савршено је оно онакво какво јесте. Слободу у приказу ауторових дела посматрамо као две крајњости. Што се кроз фазе радова и уочава: од визуелне атрактивности интензивног спектра боја до потпуног одсуства истих. Од топлих, истанчаних нијанси до једнобојности хладних тонова. Од архитектонске илузије димензије до деформације несклада форме. Од пастозне импасто површине до стакластог сјаја. Од фрагменталних приказа до потпуне пребојености. Једини реалан елемент наспрам осталих апстрактних је видљив у „фази колача“ кога, ипак, дозом ироније аутор сматра „самохумором“. Оно што се уочава кроз све „крајњости“, временска сазревања, експериментисања и потребе за развојем је уметникова техника сликања мрљама, цртицама (карактеристично зеленим) која је неодвојива од стваралачког процеса, уједно постаје и његов својствен, особен и препознатљив начин афирмације. (Јасмина Буцек, из текста каталога)
  Изложба обухвата преко 40 радова ауторове спознаје различитих сфера социјалног живота, кохерентно приказаних фикцијом апстрактник појмова на специфичан начин осликавања и у различитим формама, текстурама, тоновима уљаним бојама на платну и папиру. Деценију свог рада, приказује први пут самосталним излагањем у простору Уметничке галерије.
  ________________
  Горан Вукадиновић
  Рођен je 1969. У Крушевцу. Завршио Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду, 1995.
  Учесник је самосталних изложби 2012. КЦ Крушевац, 2016.“ОN studio“, Крушевац и групних изложби: од 1987. учесник на Октобарским изложбама Уметничке галерије Крушевац, 1999-2001. пројекат „Бесконачно“, галерија Ризница, Крушевац,
  2008-2013. активности Артум-стоп атељеа, Крушевац,
  2014. Остен бијенале цртежа, Скопље
  Кустос изложбе: Јасмина Буцек, историчар
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *