Jugoslovensko dramsko pozorište – repertoar online

 • jdp-online-posterjdp-online-poster

Internet - kategorija: Predstave online

Profil
Profil
Photos
Komentari
 • Jugoslovensko dramsko pozorište online – predstave koje možete gledati putem interneta:

  * Napomena: predstave se gledaju putem striminga na YouTube kanalu pozorišta. Četvrtkom je premijera, a petkom, subotom i nedeljom reprize, sa početkom u 21:00 sat.

  Link za gledanje je naslov predstave kao i plakat.

   

  Jugoslovensko dramsko pozorište – repertoar online:

   

  HADERSFILDPetak, 22, 23. maj u 21:00
  Tekst: Uglješa Šajtinac
  Režija: Aleks Čizholm
  Igraju: Nebojša Glogovac, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Damjan Kecojević …

  Hadersfild je drama koja govori o propaloj generaciji prijatelja koji se druže godinama, a nikad se nisu otvorili jedni prema drugima. Oni žive u laži i u ulogama koje su sami sebi nametnuli, odbijaju da odrastu i prihvate realnost. Tek nakon odlaska njihovog prijatelja Igora, oni počinju da vrednuju sebe, život i počinju da se preispituju.

   


   

  UNOSNO MESTO Četvrtak 14. maja, petak 15. i subotu 16. maja u 21h i u nedelju 17. maja u 18h i 21h.
  Tekst: A. N. Ostrovski
  Režija: Egon Savin
  Igraju: Nikola Rakočević, Predrag Ejdus, Jelisaveta Sablić, Branislav Lečić, Anđelika Simić, Jovana Gavrilović, Nebojša LJubišić, Srđan Timarov, Milena Živanović, Bogdan Diklić, Stefan Bundalo, Slobodan Tešić, Anđela Krvavac i Marko Ajvaz/Rade Stojiljković.

  Komedija Unosno mesto odvija se u miljeu moćnih državnih činovnika i naglo obogaćenih moskovskih trgovaca. Oni su energični, spretni, sposobni da zarade, što je, zapravo, drugo ime za grabljivost. Oni su cinični, ponekad čak i pošteni, ali bez ikakve samilosti ili plemenitosti. NJihovo materijalno bogaćenje, koje je divlji kapitalizam omogućio korupcijom, stvara u njima „ludilo moći“.

   

  OTELO 07, 08. i 09. maj u 21:00 i 10. maj u 18:00 i 21:00
  Tekst: Vilijam Šekspir
  Režija: Miloš Lolić
  Igraju: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Milena Živanović, Branislav Lečić, Radovan Vujović, Dubravka Kovjanić, Nikola Rakočević, LJiljana Međeši, Goran Daničić, Dubravko Jovanović …

  Otelo je jedna od četiri velike Šekspirove tragedije, besmrtna priča o ljubomori, strasti, zavisti i mržnji s Vojinom Ćetkovićem u ulozi Otela i Nikolom Đuričkom u ulozi Jaga – obojicom na vrhuncu i u punom sjaju svog glumačkog umeća – i u režiji Miloša Lolića, jednog od najuspešnijih i najuzbudljivijih reditelja mlađe srednje generacije.

   

  DRAMA O MIRJANI I OVIMA OKO NJE30. april, 01, 02. maj u 21:00 i 03. maj u 18:00 i 21:00
  Tekst: Ivor Martinić
  Režija: Iva Milošević
  Igraju: Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov

  Savremeno delo mladog dramskog pisca iz Zagreba Ivora Martinića prikazuje život koji vode Mirjana i oni oko nje, provodeći svoje dane mirno, u teskobnoj svakodnevici, uobičajenim banalnim brigama, bez mnogo uzbuđenja i strasti. Suptilnim sredstvima oni uspevaju da nam otkriju koliko taj život – baš kao i naš sopstveni – u sebi nosi lepote, tuge, humora, bola i poezije.

   

  GOSPOĐICA23, 24, 25. u 21:00 i 26. april u 18:00 i 21:00
  Tekst: Ivo Andrić
  Režija: Gorčin Stojanović
  Igraju: Nataša Ninković, Vojislav Brajović, Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Jasmina Avramović, Milan Marić, Marko Baćović, Vesna Stanković, Anđelika Simić, Stefan Bundalo, Dejan Dedić.

  Uzbudljiva životna priča Rajke Radaković, jedne od velikih Andrićevih junakinja. Ona prikazuje sudbinu žene koja je, stalno s mukom pokušavajući da razume vremena koja se menjaju i uzburkani svet u kom se obrela, sve posvetila nastojanju da ispuni davni, teški očev zavet i tako, grozničavo štedeći i strasno stičući, čitav život provela bez ljubavi i prave radosti, otuđena i sama, sve do tragičnog kraja.

   

  ŠVABICA16, 17, 18. u 21:00 i 19. april u 18:00 i 21:00
  Tekst: Laza Lazarević
  Režija: Ana Đorđević
  Igraju: RadovanVujović, Marija Vicković, Bojana Maljević, Milena Vasić, Nebojša Milovanović i Bojan Lazarov.

  “Švabica” je nastala na osnovu jedne od najlepših i najtužnijih pripovedaka srpskog realizma Laze Lazarevića. To je priča o mladom Srbinu na studijama u dalekom, bogatom, učenom svetu, o tome kako je uspeo da pobedi stid i ponos kako bi bio srećan, o osećaju dužnosti prema porodici i sredini zbog kojih je tu sreću morao da odbaci, kao i o tome kako patrijarhalna sebičnost i patriotska uskogrudost drugih može čoveka dovesti do toga da izgubi slobodu, uguši ljubav i izneveri sebe.

   

  SKAKAVCI09, 10, 11. u 21:00 i 12. april u 18:00 i 21:00
  Tekst: Biljana Srbljanović
  Reditelj: Dejan Mijač
  Igraju: Aleksandra Janković, Isidora Minić, Boris Isaković, Svetozar Cvetković, Suzana Lukić, Jasmina Avramović, Vojislav Brajović, Miodrag Radovanović, Vlasta Velisavljević/ Mihailo Janketić, Branko Cvejić, Branka Petrić.

  Nekoliko uznemiravajućih priča koje će, kako drama bude odmicala, početi da se prepliću i povezuju. Tako stvaraju jednu sumornu i opominjuću viziju društva izloženog velikim promenama, istovremeno još uvek snažno određenog odlukama i vrednostima starije generacije koja ne pristaje da prepusti moć.

   

  BURE BARUTA02, 03, 04. april u 21:00 i 05. april u 18:00 i 21:00
  Tekst: Dejan Dukovski
  Reditelj: Slobodan Unkovski
  Igraju: Boris Isaković, Branislav Lečić, Dragan Jovanović, Goran Šušljik, Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Boda Ninković, Vojislav Brajović, Boris Milivojević, Branko Cvejić, Goran Daničić, Milica Mihajlović, Nebojša Ljubišić, Slobodan Beštić, Vojin Ćetković, Zlata Petković.

  Predstavu je teško opisati jer je prepuna svega što pozorište može da pruži danas u svojoj najčistijoj formi. Iz očaja stvoren je spektakl koji ima evropske dimenzije i samim tim za nas izuzetno značenje. Stoga ga treba videti da bismo osetili koliko pozorište može da bude veliko, uzbudljivo i moćno da nas ispuni i razjasni u našim istinama i iluzijama. Zajednička tema slika je nasilje u svim mogućim, naizgled čak i nevinim oblicima, koje će do kraja prizora po pravilu kulminirati do pravog psihičkog i fizičkog terora.

   

  HADERSFILD26, 27, 28. u 21:00  i 29. mart u 18:00 i 21:00
  Tekst: Uglješa Šajtinac
  Režija: Aleks Čizholm
  Igraju: Nebojša Glogovac, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Damjan Kecojević …

  Hadersfild je drama koja govori o propaloj generaciji prijatelja koji se druže godinama, a nikad se nisu otvorili jedni prema drugima. Oni žive u laži i u ulogama koje su sami sebi nametnuli, odbijaju da odrastu i prihvate realnost. Tek nakon odlaska njihovog prijatelja Igora, oni počinju da vrednuju sebe, život i počinju da se preispituju.

   

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *