Malograđani – Dramski teatar na Vasiljevskom

 • malogradjanimalogradjani

Događaji - kategorija: Pozorišne predstave

Sadržaj
Sadržaj
Fotografije
Kako stići
Komentari
 • Dom glavnog junaka je uvek pun ljudi: žena Akulina Ivanovna, ćerka Tatjana, sin Petar, posinak Nil, podstanari i besposličari. Ali pod krovom te kuće nema mira i harmonije – stavovi i ciljevi ukućana se drastično razlikuju, interesi ne poklapaju, ljubavne želje ne ostvaruju. Akteri drame žive u istorijski prelomnom vremenu. Očigledna je kriza tradicionalnih porodičnih vrednosti, dolazi novi naraštaj, a sa njim i generacijski sukobi. Porodica personifikuje svet koji je izgubio vezu sa vremenom.

  Dramski Teatar na Vasiljevskom

  Dramski Teatar na Vasiljevskom jedan je od namlađih i najinteresantnijih glumačkih kolektiva u Sankt Peterburgu. Pozorište je osnovano 1. septembra 1989. godine i za vreme svog postajanja postiglo je velike uspehe, stvorilo je bogat i raznovrsan repertoar, koji odgovara ukusima kako zahtevne tako i široke publike. Na repertoaru su izvođenja savremenih autora, kao i ruske klasike: „Ujka Vanja“ Antona P. Čehova, „Deca sunca“ Maksima Gorkog, „Idiot“ Fjodora M. Dostojevskog, „Devojka bez miraza“ Aleksandra N. Ostrovskg, „Ženidba“ Nikolaja V. Gogolja.

  Umetnički direktor je osnivač Teatra je Vladimir Slovohotov, koji je uspeo da okupi sjajan glumački ansambl. Sa pozorištem su sarađivali i sarađuju istaknuti režiseri: Rezo Gabriadze, Roman Viktjuk, Roman Smirnov, Andžej Bubenj. Od 2011. godine glavni režiser pozorišta je Vladimir Tumanov; dobitnik nagrade „Zlatni sofit“.

  Teatar je osvajao najveće državne pozorišne nagrade i učestvovao na gotovo svim međunarodnim festivalima: ruska nacionalna nagrada „Zlatna maska“, nagrada Vlade Ruske Federacije, glavna Peterbuska nagrada „Zlatni sofit“, nagrada „Trijumf“, nagrada za mlade talente „Prodor“.
  Teatar broji 350 zaposlenih, od toga je 65 glumaca među kojima je i četvoro narodnih umetnika i 17 zaslužnih umetnika Rusije.

   

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *