Lift: Slobodan šou

 • lift-01lift-01
 • lift-02lift-02
 • lift-03lift-03
 • lift-04lift-04
 • lift-05lift-05

Događaji - kategorija: Pozorišne predstave

Sadržaj
Sadržaj
Fotografije
Kako stići
Komentari
 • ЛИФТ: Слободан шоу – представа Народног позоришта у Приштини.

  Комад о трагичној судбини једног човека и националног вође, његове породице и његовог народа, о једном несрећном времену и генерацијама чији су припадници били у њему вољни актери и(ли) чешће невољне жртве и свима нама који у последицама тога и даље живимо. Представа о којој су већ током припрема извештавали највећи светски медији и која је своју светску праизведбу имала у Грачаници 6. марта а београдску 18. марта на Великој сцени Народног позоришта у Београду!

  ЛИФТ – Слободан шоу је постдрамска представа која се бави уметничком анализом деведесетих година прошлог века, са нагласком на владавину Слободана Милошевића. Проучавањем и реконструкцијом документарних снимака, транскрипата разговора, докумената, меморијалних белешки, транскрипата из Хага те политичко аналитичке литературе, али и интервјуа са становништвом, те биографских прича глумаца из представе,  покушали смо да уђемо у уметнички дијалог са временом које је одредило наше животе, блиску и даљу будућност, националне, територијалне и идентитетске редефиниције.  
  “ЛИФТ Слободан шоу” у својој постмодерној форми комбинује и различите жанровске и стилске приступе. Најближе жанровско одређење могло би бити: политички комад са певањем.
  Комад формално судара мелодрамско меморијалних казивања и епско документарно наше стварности деведесетих година.
  У представи игра и пева дванаест младих глумаца и десет врло младих певача омладинског хора Glee Srbija
  Ово су генерације „последњих беба деведесетих“. Комад кроз њихову призму тумачи и проблематизује социополитички садржај деведесетих који је утицао на животе њихових родитеља и нуде дирљиве и искрене ставове и сећања на период најраније младости.
  У подели су млади људи рођени и одрасли и школовали се на Косову и млади људи из Београда из Београда који су се са проблемом Косова срели посредно.
  Текст и драматургија: Јелена Богавац
  Режија: Ненад Тодоровић
  Композитор: Марко Грубић
  Сцена: Вук Даутовић
  Костим: Александар Ковачевић
  Видео: Игор Марковић
   
  Играју: Ивана Ковачевић, Дејан Цицмиловић, Милорад КапорАника Грујић, Милена Јакшић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Јован Здравковић, Урош Нововић, Васиљ Аџић, Марко Панајотовић и Омладински хор Glee Srbija под вођством Димитрија Димитријевића.
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *